Hydrofoor

Is de waterdruk te laag in uw woning en wenst u meer watercomfort, dan is een hydrofoor drukverhogingssysteem misschien voor u de oplossing. U heeft keuze uit verschillende modellen en types.

Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Werking

De hydrofoorpomp zuigt water aan via een aanzuigaansluiting, het water gaat daardoor heen en wordt het drukvat ingepompt. Het water kan bijvoorbeeld uit een sloot of put gepompt worden. Zodra het drukvat vol zit met water schakelt de pomp zichzelf uit. Naast de aanzuigaansluiting is er ook nog een afvoerleiding waaraan de hydrofoorpomp is aangesloten. Deze afvoerleiding kan naar verschillende tappunten in uw huis leiden. Zodra er een tappunt wordt geopend (zoals een kraan of douch), wordt gelijk water uit het drukvat naar het tappunt geleid. Stel dat het drukvat leeg begint te raken, schakelt de pomp zichzelf automatisch in om het drukvat bij te vullen met water. Zodra het drukvat weer vol begint te raken, schakelt de pomp zichzelf weer automatisch uit.

De E.SYBOX mini

Wij van Neeleman bieden een extreem stille (45dB), compacte en professionele hydrofoorpomp aan van DAB, de E.SYBOX mini. Met professioneel bedoelen wij dat de E.SYBOX mini langdurig achterelkaar kan draaien en van sterk materiaal is. Deze hydrofoorpomp is dankzij de toegepaste omvormertechnologie energiebesparend en garandeert een constante druk van 1 tot 5 bar. De E.SYBOX mini bestaat uit een hoogfrequente zelfaanzuigende pomp met dubbele waaier, elektronische regeling met invertertechnologie, druk- en flowsensoren, een instelbaar hoogresolutie-lcd-display, een geïntegreerd expansievat van 1 liter en een cartridge-terugslagklep. Als de pomp geen water meer aankan door bijv. geen toevoer in een waterleiding, of als de put of een andere waterbron leeg is, schakelt de pomp zichzelf uit ter beveiliging van het droogdraaien van de pomp. Hierdoor wordt oververhitting voorkomen. Dankzij de dubbele aanzuig- en persaansluitingen is horizontale als verticale montage mogelijk.

 

Bent u geïnteresseerd in de E.SYBOX mini van DAB of heeft u vragen over de hydrofoorpomp? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op