Warmtepompen

Neeleman is al ruim 20 jaar specialist in warmtepompsystemen. Door onze ruime ervaring in zowel nieuwbouw, renovatie en woning verduurzaming zijn wij de ideale partner voor uw warmtepomp project. Wij hebben warmtepompen voor bijna alle situaties en mogelijkheden en als het nodig is hebben we ook hele stille, ja fluisterstille warmtepompen. Wilt u gelijk zien welke warmtepompen wij allemaal aanbieden? Kijk dan gerust even rond. Daar vindt u al onze warmtepompen en kunt u zelf al veel informatie opdoen over ieder model. Wilt u weten hoe een warmtepompsysteem werkt? Lees dan vooral verder.

 

Ons aanbod

Op dit moment bieden wij nog enkel warmtepompen aan uit het hogere segment. De merken die wij aanbieden zijn: Viessmann, Vaillant, Nefit-Bosch en ATAG. Allen onderscheiden zich op elk hun eigen manier van elkaar. Vaillant staat bekent om zijn zeer zuinige warmtepompen. ATAG-warmtepompen passen zich aan naar de gevraagde warmtebehoefte, zodat zij nooit harder hoeven te werken dan nodig is. Nefit staat bekend om een lange levensduur en betrouwbaarheid in combinatie met lage onderhoudskosten. Viessmann staat bekend om zijn zeer hoge kwaliteit, fluisterstille warmtepompen en het koelingssysteem voor in de zomer. Wilt u weten welke warmtepomp bij u past? Neem contact met ons op en bezoek onze Installatiehuis showroom en laat u inspireren!

Wat is een warmtepomp en hoe werkt het!

Met een warmtepomp kunt u uw woning duurzaam verwarmen. Er zijn over het algemeen twee soorten warmtepompen: hybride en all-electric. Een hybride warmtepompsysteem is razend populair in deze tijd, omdat deze kan worden geïnstalleerd in bijna elke woning. Een hybride warmtepomp werkt namelijk samen met uw huidige cv-ketel. Over het algemeen zorgt de warmtepomp voor al het verwarmingswater, maar als de vraag naar water te groot wordt voor de wamtepomp schiet uw cv-(combi)ketel te hulp om toch te zorgen voor voldoende warmwater voor het sanitairverbruik zoals de douche. En het mooiste van een hybride systeem is dat u al gauw 60% kunt besparen op uw gasverbruik!

In een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning kunt u misschien gaan nadenken over een all-electric warmtepomp. En wat de naam al zegt is dat deze volledig op elekticiteit werken en u geen cv-ketel meer nodig heeft in uw woning waardoor u nog meer energie kunt besparen. Maar hoe wordt die natuurlijke-energie omgezet in warmte? Een warmtepomp gebruikt over het algemeen buitenlucht als bron en haalt hier de warmte uit, dit doet hij door de opgezogen lucht langs buizen met koudemiddel te halen. Dit koudemiddel is altijd net iets kouder dan de buiten temperatuur waardoor dit koudemiddel de warmte uit de buitentemperatuur opneemt (verdampen op de foto). Dit koudemiddel wordt vervolgens gecompresseerd in het buitendeel waardoor de temperatuur stijgt en zelfs zo warm wordt dat deze gebruikt kan worden voor de verwarming van uw woning! En de laatste stap gebeurt in het binnendeel, als het koudemiddel de warmte heeft afgegeven gaat deze weer terug naar het buitendeel. En hier begint alles weer bij het begin.

Goede investering

Een warmtepomp levert energiebesparing op wat weer zorgt voor een lagere energierekening. Hoeveel lager, dat hangt af van een aantal factoren. De warmtepomp, de rest van de installatie en de woning zelf spelen allemaal een rol. Een warmtepomp is niet zomaar een vervanger of aanvulling van de cv-ketel. De warmtepomp zelf is altijd onderdeel van een compleet verwarmingssysteem. De energiebesparing van een warmtepomp is essentieel, het apparaat maakt natuurlijk gebruik van gratis omgevingswarmte. Om die warmte bruikbaar te maken voor verwarming van een woning is elektriciteit nodig. De verhouding tussen de benodigde elektrische energie en de afgegeven warmte is het rendement van de warmtepomp (COP). Dus om het duidelijk te maken: als uw warmtepomp 1kWh verbruikt om een maximum van 5kWh af te geven, heeft de warmtepomp een COP van 5. De andere 4 kWh word in dit geval uit de natuurlijke bron gehaald, en om een goede vergelijking te geven: een zuinige cv-ketel heeft een COP van 0,9. Dit laat dus goed zien hoe zuinig een warmtepomp werkt en waarom deze zorgen voor zoveel energiebesparing.

Installatie

Zoals we eerder vertelde bestaat een warmtepompsysteem uit een bron, de warmtepomp en het afgiftesysteem. Om deze installatie efficiënt te laten werken, moeten deze onderdelen goed op elkaar afgestemd worden met nodige precisie. Daarnaast moet het warmtepompsysteem ook afgestemd worden op uw woning en eventuele andere installaties (bijv. zonneboiler). Wij van Neeleman zijn al ruim 40 jaar duurzame installateur waarvan inmiddels al 20 jaar specialist in warmtepompsystemen. Door onze ruime ervaring zijn wij de ideale partner voor uw warmtepomp project, wij helpen u daarom ook graag verder. Van advies tot de installatie van uw nieuwe warmtepomp ontzorgen wij het proces. Wilt u weten hoe dat in zijn werk gaat? Vraag uw offerte aan in onze webshop!

 

Offerte

Bent u ook al opzoek naar een warmtepompinstallatie maar weet u nog niet helemaal welke merk bij u past. Zoals we eerder zeiden verschilt iedere warmtepomp weer en hebben ze allemaal iets unieks waardoor dit een pittige zoektocht kan worden. U kunt daarom altijd contact opnemen of een offerte aanvragen middels onderstaande formulier. Dan zullen wij z.s.m. contact met u opnemen.

Voor een juiste werking van het formulier moet javascript aan staan.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op