Over ons

Terwijl er in 1936 wordt gebouwd aan de bekende hefbrug over de Gouwe in Waddinxveen wordt er elders in het dorp aan de keukentafel in de Julianastraat door Willem Neeleman als eerste generatie gewerkt aan de grondlegging van het inmiddels bekende gelijknamige familiebedrijf. Installatiebedrijf W.M. Neeleman hield zich in de begin jaren vooral bezig met loodgieterswerk en elektrotechniek.

In 1953 verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand met winkel en werkplaats aan de Kerkweg oost waar Willem Neeleman zijn eigen ontwikkelde wasmachines, verlichting en dergelijke verkocht.

Het bedrijf ontwikkelde zich verder en samen met zijn zoon Maarten Neeleman werd de dienstverlening rond 1965 uitgebreid met centrale verwarming. Het bedrijf werd een echte totaalinstallateur toen het tijdperk van de gasketels zijn intrede deed in Waddinxveen en dat betekende een enorme boost voor de bedrijfsactiviteiten. In 1975 neemt Maarten Neeleman het bedrijf over en zet als tweede generatie het familiebedrijf voort en verandert de bedrijfsnaam in M. Neeleman installatiebedrijf.

Nadat in 1999 de winkel met witgoedactiviteiten wordt afgesplitst van het installatiebedrijf wordt in maart 2000 het bedrijf overgenomen door Len Neeleman die op dit moment nog steeds als derde generatie leidinggeeft aan dit familiebedrijf dat bekent staat als Neeleman installatietechniek en vanaf 1999 gevestigd op het bedrijvenpark Coenecoop in Waddinxveen.

In 2011 wordt de webwinkel Budgetketel.nl tot leven gebracht, dit blijkt een waar succes en zorgt in de crisisperiode voor een enorme boost. Met de visie dat monteurs van diverse disciplines zoals de loodgieters, elektromonteurs, servicemonteurs en verwarmingsmonteurs op pad gaan om dagelijks de klussen te klaren vanaf 2015 de monteurs op pad als de installateurs van Neeleman. Onder de naam Neeleman installateurs worden vanaf dat moment alle activiteiten uitgevoerd.

Heden is Neeleman installateurs een begrip in de regio, en met merken als Budgetketel een toonaangevende leverancier in Nederland met ruim 18.000 klanten.

Voor wie ons kent zal het zeker niet ontgaan zijn dat wij onze activiteiten voor een heel groot deel inzetten in duurzame installatietechniek. Het begon eind jaren ’80 met de komst van de zonneboiler, een geheel nieuwe manier van opwarmen van warmwater middels een zonnecollector. In 1998 begonnen wij met de verkoop van zonnepanelen en begin 2000 werd de eerste warmtepomp geïnstalleerd. In 2016 zijn wij importeur geworden van een innovatieve Brandstofcel geworden en daarmee deed waterstof als brandstof zijn intrede in onze organisatie.

De kracht van het ontwikkelen is nog steeds aanwezig in het mooie familiebedrijf, waar er in de jaren ‘50 zelf een eigen wasmachine werd geproduceerd, bouwen wij nu nog steeds aan de vernieuwingen, maar dan in de vorm van verduurzaming, energiebesparing en concepten die mensen/woningeigenaren verder helpen naar een andere manier van het gebruik van energie.

Met onze nieuwe kreet Neeleman installateurs, “Energy Solutions For Life” proberen wij een betere wereld te creëren door fors bij te dragen aan de verduurzaming van technische installatie voor wonen en werken. Voor onze klanten willen wij als familiebedrijf een vertrouwde en betrouwbare omgeving bieden en als Neeleman installateurs voorop blijven lopen in de toepassingen van duurzame energiesystemen, met onze merken als Budgetketel en kortgeleden geïntroduceerde concept Woon op Stroom (www.woonopstroom.nl) waar elektrisch verwarmen en warmwater centraal staan verbreden wij onze dienstverlening nog verder naar een duurzame toekomst.

 

 

 

  

 

   

       

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op