Onze geschiedenis.

De historie van ons familiebedrijf begint in 1936 toen Willem Marinus Neeleman zijn eigen bedrijf oprichtte en als installateur de kost ging verdienen. Installatiebedrijf W.M. Neeleman hield zich in de tijd voornamelijk bezig met loodgieters en elektra werkzaamheden. Begin jaren ’50 liet Willem samen met zoon Maarten een nieuw pand bouwen met winkel, werkplaats en woonhuis aan de Kerkweg Oost in Waddinxveen.

In die tijd was de winkel de ontmoetingsplaats voor onze klanten om de klussen te melden of voor het kopen van verlichting en witgoed zoals wasmachines, koelkasten en fornuizen. Daarnaast was er een hele collectie aan verlichting zoals schemer- en hanglampen.

Het bedrijf ontwikkelde zich verder en samen met zijn zoon Maarten Neeleman werd de dienstverlening in de jaren ’60 uitgebreid met centrale verwarming. Het bedrijf werd een echte totaalinstallateur toen het tijdperk van de gasketels zijn intrede deed en dat betekende een enorme boost voor de bedrijfsactiviteiten. In 1975 neemt Maarten Neeleman het bedrijf over en zet als tweede generatie het familiebedrijf voort en verandert de bedrijfsnaam in M. Neeleman installatiebedrijf.

Drie generaties.

In 1999 werd het bedrijf opgesplitst in twee delen en verhuisde het installatiebedrijf naar industrieterein Coenecoop in Waddinxveen, de witgoed tak werd verkocht aan de dochter en schoonzoon van Maarten. In 2000 werd het installatiebedrijf overgenomen door zoon Len Neeleman. Met deze opvolging in het familiebedrijf was de derde generatie een feit. Len Neeleman zette de ontwikkeling van het installatiebedrijf voort en richtte zich voornamelijk op de duurzame installatietechniek, iets waar vader Maarten ook al oog voor had. Wat Maarten destijds in het begin van de jaren '80 was begonnen met de energiezuinige HR-ketels en zonnepanelen werd door zoon Len naar een volgend niveau getild. Warmtepompen deden rond 2000 zijn intrede en Len Neeleman besloot zich daar toen al in te investeren, en met de wetenschap van nu was dit de juiste stap voorwaarts. Nadat in 2011 Budgetketel Nederland aan het bedrijf werd toegevoegd groeide het familiebedrijf uit naar een landelijke speler.

Verantwoordelijkheid in de energietransitie.

Nederland staat voor een grote energietransitie, het efficient gebruiken en het verminderen van de aardse grondstoffen is iets wat essentieel is om de wereldwijde CO2 uitstoot terug te dringen. Hierbij hebben ook wij als duurzame installateur een belangrijke verantwoordelijkheid. Om bestaanszekerheid te waarborgen is het ook voor ons noodzakelijk te innoveren in nieuwe technieken die een duurzaam bestaan zullen verzekeren. Binnen Neeleman veranderen en investeren wij al tientallen jaren mee met nieuwe ontwikkelingen in de installatietechniek waardoor wij met veel kennis en ervaring onze klanten van dienst kunnen zijn.

 

Het nieuwe zakendoen.

De wereld veranderd en zo ook de manier hoe met name consumenten zakendoen, internet is niet meer weg te denken en Neeleman ontwikkelt daar zeer sterk en vooruitstrevend in mee. Zo betraden wij met Budgetketel in 2011 met succes de markt van online aanbieden en verkopen van cv-ketels.

En ruim 10 jaar later kunnen wij met trots zeggen dat zo'n zelfde transitie heeft plaatsgevonden. Met zoons Ralph Neeleman en Brent Neeleman in het bedrijf heeft Neeleman Installateurs een nieuwe weg ingeslagen in 2021. Met Ralph Neeleman die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van onze eigen software, voor en achter de schermen. Zo heeft het bedrijf inmiddels al meerdere bedrijfsprocessen in tijd weten te verkorten door onze nieuwe website met de mogelijkheid om razendsnel offertes uit te draaien, helemaal op maat voor de klant. Waar de technische ontwikkelingen aan Ralph worden overgelaten is zijn broer Brent Neeleman in een hele andere discipline bezig met een nieuw verkoopconcept enkel gericht op duurzaam elektrisch verwarmen en tapwater. Hij leidt het in 2021 opgerichtte Woon op Stroom en helpt ook nog altijd mee bij Neeleman Installateurs. Zo is ook de vierde generatie inmiddels al bezig en zijn we als familiebedrijf al bijna 90 jaar actief in het hollandse landschap, zo kijken we uit naar wat de toekomst ons moge brengen. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op