Is het noodzakelijk?

Voor de zoektocht naar een nieuwe warmtepompinstallatie is het natuurlijk van belang om te weten welk vermogen de warmtepomp voor uw woning moet hebben. Het is van belang dat uw woning het juiste vermogen warmtepomp krijgt. De redenen hiervoor leest u hieronder.

Mogelijke gevaren

Niet alleen een te kleine, maar ook een te grote warmtepomp kan schadelijk zijn voor uw verwarmingssysteem. Dit omdat een te laag vermogen zal leiden tot een situatie waarbij u de woning nauwelijks of zelfs helemaal niet verwarmd krijgt. Een ander scenario kan zijn dat de warmtepomp maximaal gebruik moet maken van het vermogensbereik wat erg veel energie kost. In een situatie met een te groot vermogen voor uw woning kan de warmtepomp zelfs kapot gaan! Wanneer de warmtepomp te veel energie opwekt en hij dit niet meteen goed kwijt kan in de woning zal de warmtepomp gaan pendelen. Dit fenomeen houdt in dat de warmtepomp zal aangaan en direct weer zal uitvallen.

In de meeste gevallen krijgt u op deze manier de woning ook niet warm, als dit wel zou gebeuren is dit absoluut niet efficiënt voor uw energieverbruik. Het is efficiënter als de warmtepomp gedurende het hele jaar op eenzelfde tempo kan draaien, zodat hij pieken kan vermijden en zorgt voor een lagere energierekening. U kunt dit proces zien als een één uur durende fietstocht; het is veel gemakkelijker om één uur lang een bepaalde snelheid te fietsen dan wanneer je telkens versnelt en daarna direct afremt. Dit kost enorm veel energie en dat is natuurlijk zonde als we een duurzaam en efficiënt systeem willen.

Uitermate nauwkeurig, tot op 2 decimalen berekend

Neeleman Installateurs heeft een unieke en realistische berekening voor u waarmee u zelf uw eigen energierapport kan opstellen. Hierin zal duidelijk worden welk vermogen uw woning nodig heeft en wat uw verwachte besparing per jaar zal zijn.

Dit energierapport is uitermate betrouwbaar, omdat we gebruik maken van de hoeveelheid energie uit bepaalde fossiele brandstoffen. Dit maakt dat wij op 2 decimalen nauwkeurig het benodigde vermogen van de warmtepomp kunnen berekenen. Het kan daarom ook zijn dat onze berekening een andere waarde aangeeft dan de berekeningen van derden. Dit komt doordat we meer gegevens verzamelen die tot een nauwkeuriger eindresultaat leiden.

Vul hieronder de vragen in en creëer uw eigen energierapport op maat!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op