Waterontharder

Zorg voor uw sanitair, kranen en apparatuur zoals een koffie-, of wasmachine. Met een waterontharder van Neeleman kiest u voor het beste wat een woning nodig heeft. En beschermt tegen kalkaanslag en/of verkalking van uw mooie en kostbare apparaten, kranen enzovoort. Wij hebben verschillende merken en modellen, keuze voor iedereen.

 

 

Ons aanbod

Wij bieden twee verschillende merken wateronthanders aan, namelijk: Watts en Atag. Beide merken specialeren zich in een ander kenmerk, maar hebben beide hetzelfde doel, water ontkalken. Watts kenmerkt zich naast zijn opvallende kleur door de energiebesparende werking, want de OneFlow van Watts werkt zonder stopcontact. De Descale van ATAG is een zeer compacte waterontharder die zorgt voor een langere levensduur van uw huishoudelijke apparaten. Beiden merken kenmerken zich door het minimale onderhoud die eraan gedaan moet worden. Bent u benieuwd welke waterontharder bij uw sitiuatie past? Kijk gerust even rond of neem contact met ons op.

Wat doet een waterontharder en hoe werkt het?

Een waterontharder onttrekt calsium- en magnesiumdeeltjes aan het water en zorgt er op die manier voor dat uw water 100% zacht blijft. Zo voorkomt u niet alleen kalkaanslag en/of verkalking, ook kan het soms wel zorgen voor 20% minder energieverbruik. Dit komt doordat hard water kalkafzetting veroorzaakt in de leidingen waardoor deze kunnen dichtslibben. Er komt dan minder warm water doorheen, en dat zorgt ervoor dat u minder warmteafgifte heeft aan de verwarmingselementen. Met een waterontharder heeft u dit probleem niet meer en verwarmt u uw water veel efficiënter.

De waterontharder is gevuld met harsbolletjes. Vervolgens komt het 'harde water' door het vat met de harsbolletjes, deze zullen de kalkdeeltjes uit het water onttrekken wat resulteert in kalkvrijwater. Op een gegeven moment zijn die harsbolletjes verzadigd met kalkdeeltjes en zullen ze gespoeld worden met zout. Het water met kalk en zout spoelt vervolgens weg via het riool.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op