Zonneboilers

Onze zonneboilers staan bekend om hun zeer hoge rendement warmwatervoorziening. Zonneboilersystemen kunnen het water met het daglicht al voorverwarmen, en als de zon schijnt zijn temperaturen van 80 tot 90 graden celsius geen uitzondering. Wij bieden u verschillende systemen aan, die in bepaalde situaties ook te combineren zijn met een warmtepompsysteem.

Op onze zonneboilersystemen is ook de interessante ISDE-subsidieregeling van toepassing.

 

Waarom zou ik een zonneboiler aanschaffen?

Met een zonneboiler kunt u gemiddeld 50 tot 65 procent besparen op de kosten voor warm water. Dat komt voor een huishouden van vier personen neer op een besparing van € 110 – € 150 op jaarbasis. Na vijf jaar heeft u met een zonneboiler dus zeker € 550 – € 750 euro aan energie bespaard. Daarnaast ontvangt u ook nog eens subsidie voor de aanschaf van een zonneboiler!

Met een zonneboiler stoot u veel minder CO2 uit per jaar, waardoor u een steentje bijdraagt aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. En met de subsidie van tegenwoordig is het een goed moment om een zonneboiler aan te schaffen. En wij van Neeleman installateurs begrijpen dat u uw zonneboiler graag wilt laten installeren door alleen de beste. Met onze ruim 40 jaar ervaring en kennis in duurzame systemen zijn wij inmiddels een specialist geworden op het gebied van het verduurzamen van uw woning. 

De werking van een zonneboiler

De op het dak geïnstalleerde zonnecollector gebruikt de warmte van het zonlicht om de vloeistof in het buizensysteem te verwarmen. Op uw dak ligt dus een zonnecollector of meerdere van rond de 3-5 m2. Deze is gekoppeld aan een pomp, een voorraadvat en leidingen. De leidingen met vloeistof lopen onder de zonnecollectoren door en worden zo dus verwarmt. In het voorraadvat kan 80-500 liter water opgeslagen worden. In de zonneboiler stroomt de vloeistof door een warmtewisselaar. Deze zorgt dat de vloeistof zijn warmte overdraagt aan het drinkwater in de zonneboiler. De vloeistof dat door de zon verwarmd wordt, komt dus nooit in aanraking met uw warm water. Als het water niet warm genoeg is, zorgt een naverwarmer ervoor dat het op de gewenste tempratuur gebracht wordt. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het kraanwater die in een opslagvat bewaard wordt. 

Optimaal rendement

Een schuin dak is geschikt om een zonnecollector op te installeren. Hierbij moet u ook letten op de ligging en de hellingshoek van het dak. Op een plat dak kan ook een zonneboiler geplaatst worden. Voor een optimaal rendement kan op dit type dak de ideale richting en hellingshoek gekozen worden. De meest ideale richting is wanneer de zonnecollector rechtstreeks op het zuiden gericht staat. Een goed rendement kan ook behaald worden door de collector zuidoost of zuidwest te richten. Zodra er problemen zijn met uw dak is het verstandig om deze eerst te laten repareren.

De meest optimale hellingshoek is 36 graden. Bij deze hellingshoek staat de zonnecollector loodrecht op de zon. U haalt op deze manier de hoogste zoninstraling binnen. Bij de installatie moet een zonnecollector altijd in een hellingshoek tussen de 20 en 60 graden geplaatst worden. Voor een standaard zonnecollector (met twee panelen) geldt dat u in totaal ongeveer op 2,5 m2 dakoppervlak moet rekenen.

Het beste is dat er geen of zo min mogelijk schaduw aanwezig is. Bij het bepalen van de hoeveelheid schaduw moet er rekening gehouden worden met het draaien van de zon. Daarnaast moet u rekening houden met het gewicht van de zonnecollectoren, vooral bij platte daken is het belangrijk hier goed op te letten. Bij een plat dak is het van belang dat er rondom de zonnecollector een frame geplaatst word voor een correcte installatie. Met dit frame wordt het totale gewicht nog meer.

Offerte aanvragen

JavaScript moet aan staan om formulieren te versturen

Velden met een * zijn verplicht

Verzend
Er is iets mis gegaan.

Bekijk wat klanten van ons vinden

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, vrijblijvend een adviesgesprek of een offerte?

Neem contact op